torsdag 7 oktober 2010

7:e Oktober

Idag är en mycket speciell dag. Idag är nämligen den satta deadlinen för vårt privata projekt, så finurligt titulerat 7:e Oktober. Projektet drogs igång innan sommaren och refereras bland oss inblandade till som "sommarserien". Tanken var att alla som ville skulle få vara med och göra en serie som vi sedan sätter ihop i ett fanzine, och trycker. För att få någon sorts röd tråd genom hela fanzinet satte vi upp preferenser som man var tvungen att använda sig av i serien.

Projektet var från början tänkt mest som en kontaktgrej för oss allihopa inom klassen, så vi skulle se till att höras även över sommaren - för att alla är så tighta och kommer så bra överens (seriöst är ni alla som en sorts andra familj).

Hursomhelst så har projektet växt och formligen exploderat och vi kommer att få över 200 sidor med fräna serier om just 7:e Oktober. Förhoppningsvis kan vi lyckas få ett stipendium för vår insats (alla har verkligen jobbat järnet!) så vi får chansen att trycka upp fanzinet på ett riktigt tryckeri.


Själv har jag tillverkat en liten serie titulerad "Skit City", en halvtajt 10-sidors historia om en kall och karg stad. Här är två sidor från serien.

7 kommentarer:

 1. ser snygg och intressant ut :D vore kul att få läsa hela :D

  SvaraRadera
 2. WOOSH! 200 sidor?!? Min förbokningskvist kommer väl till pass ;) Followar din blogg som en riktig man av lloyd nu! :D Fina grejer, blev skitbra - skit city

  SvaraRadera
 3. Skitbra! Kolla upp om typ gävle har något kulturstipendie eller nåt. Vettefan, men roligt är det!
  Och de två sidorna är väldigt väldigt snygga!

  SvaraRadera
 4. Andrine: Kul att se att du har blogg också! :D Borde inte du läsa något konstnärligt?
  Olov: Haha förbokningskvisten XD Ja, det är helt sinnessjukt hur mycket serier det blir... alla har verkligen tagit i för kung och fosterland! Och tack :)
  Richard: Tack för det bror! Och faktiskt har vi som grupp sökt ett kulturstipendie inom Gävle kommun - så det är bara att hålla tummarna! :D

  SvaraRadera
 5. hejåhå vad du har utvecklats! herreguu va snyggt calle! kram

  SvaraRadera
 6. Tack för kommentaren ^^

  Använder ett mörkare papper (vet inte vad det heter) blyerts och en vit torr pastellpenna

  SvaraRadera
 7. Spelar egentligen ingen roll om det är longboard eller skateboard, så länge jag lär mig hur man rullar ;)
  Jag är ju sån att jag behöver en lärare! Du får lära mig isf! :p

  SvaraRadera