torsdag 10 februari 2011

Tre ganska olika serier

Det är precis vad jag har på mitt bord just nu. Dels håller jag på med en serie jag tänkte söka till Comic Royale #5 med, enbart titulerad ",", uppföljaren på Rickard Fornstedts Pythagoras för JAGET, medan jag fortfarande brottas med min Skit City som ska publiceras i 7:e Oktober-antologin senare i år.
"," blir en helt ordlös serie om en gammal tant som bor med sin man och katt i ett litet hus på landet. Serien blir väl ganska så tragisk, kan man väl säga - och här syns en bild från sida nummer två.


Pythagoras: Den andra lärjungen är tillsvidare hemlighetsstämplad, men två små rutor tänkte jag ändå försöka mig på att visa. Serien är tänkt som en direkt uppföljare på den tidigare utav Fornstedt, och blandar realism, science-fiction, hyllning och parodi. Den är bilden är även den tagen från sida nummer två.


Skit City har varit färdig länge, men i och med att arbetet med hopsättandet av fanzinet fortskrider så får jag fortfarande brottas en hel del med den. Serien är en sorts noir-humor-variant och blandar totaltrams med en liten gnutta allvar. Bild från sida fem.

Så man kan väl säga att de tre serierna är ganska olika. Det jag själv tycker är lite roligt är att de är tillverkade på så olika sätt. Det är kul att försöka utveckla sig själv och prova olika medier för att försöka hitta fram till vad man gillar bäst. Nu har ju även projektarbetet dragit igång, och det ska bli spännande att sätta igång ytterligare en ganska annorlunda serie. Håller fortfarande på att formulerar min projektbeskrivning, så det dröjer ännu ett par veckor innan själva tecknandet kan dra igång. Vilket bara är skönt faktiskt, får då kanske man hinner få undan lite från bordet.

Men det får man säkert inte ändå, för det slutar säkert med att man sitter och skriver blogginlägg istället.

2 kommentarer:

  1. Jösses vad du är produktiv Calle, ett jävla driv på dig :) Sjukt roligt att se och du har dessutom förmågan att ändra stil efter seriens innehåll, vilket är grymt imponerande. Jag kan känna mig jävligt fast ibland, men du experimenterar och hittar verkligen rätt känsla i tecknandet! Blir väldigt sugen på att läsa dina alster, har läst alldeles för lite Calle Krantz :)

    SvaraRadera
  2. Tack se hemskt mycket, Svante! :D Det är roligt att variera sig, mest för att jag inte riktigt vet hur jag vill ha det ;) Men det där med att du läst för lite av mig går alltid att ordna ;)

    SvaraRadera