tisdag 10 januari 2012

Bibban

Jag vet inte om jag fick någon sorts hybris eller vad det var som hände, men jag bestämde mig för att trycka upp en liten bok med samtliga serier jag skapat under de två och ett halvt år jag gått på Serie- och Bildberättarprogrammet. Det var i chock jag konstaterade att bibban hamnade på 212 sidor.


Jag la allting kronologisk ordning, från Silverpilen till Imaginarium för att själv kunna följa min utveckling som tecknare från det att man var en liten osäker förstaårsstudent till det att man nu istället är en liten osäker andraochetthalvtårsstudent på övertid. Bibban har fått namnet Progress och innehåller förutom 17 egentecknade grejer också ett fantastiskt förord av Martin Piazzolla. Tack för det du skrev Martin, jag skrattade och grät glädjetårar om vartannat.


Det var roligare än jag trodde att se sina alster på det här sättet, även om den var rätt jävla dyr att trycka (för ska man göra nåt sånt här kan man lika gärna klämma på med A4). Vissa serier som man förut inte tyckte så värst mycket om lyfte när de blev tryckta och hamnade i någon sorts följd och kontext.

Så här rekommenderar jag alla som tecknar att göra nångång, det blir lätt och juste att se utvecklingen och det är förbannat bekvämt att ha allting på ett ställe.

10 kommentarer:

 1. Så jäkla snyggt omslag! Skulle nästan vilja ha en kopia, men de var dyra? :P

  SvaraRadera
 2. Ge oss en prisuppgift! Blargharghargh!

  SvaraRadera
 3. Men åh vad grym du är! Älskar omslaget och om mina misstankar är bekräftade så är innehållet väldigt älskvärt också.

  SvaraRadera
 4. Det där är jättenyttigt att göra - hålla reda på vad man har gjort och hur man har utvecklats, alltså. Jag sparar alla mina gamla skissblock av den anledningen. :)

  SvaraRadera
 5. Vad roligt! Ska du sälja på SPX! Den skule man ju vilja ta sig igenom vid tillfälle =)

  SvaraRadera
 6. Fan vilken bra idé Calle! Det ger berättelserna något extra tror jag, att läsa dem i kronologisk ordning och se utvecklingen. Det blir extra personligt när du lägger upp dem i ordning som en dokumentation, vilket jag tror folk uppskattar att du delar med dig. Ser fram emot att gripa tag i ett ex av PROGRESS och kasta pengarna på dig, swedish style! ;D

  SvaraRadera
 7. Oj, hej på er allihopa! Ja, grejen var att de kostade så pass mycket att trycka upp (174 kr/ex - det är en hel del färg i) så om jag ska sälja några måste jag väl typ ta 200 spänn/bok och det känns ju så himla mycket! När jag skrev inlägget visste jag inte ens att folk skulle bli intresserade, så jag känner mig sjukt smickrad måste jag säga.

  Som sagt måste jag nog ta 200 spänn eller så, i nuläget finns det bara ett ex tryckt haha! :P

  Oavsett om ni vill ha en eller inte med det priset så ber jag att få tacka så himla mycket för alla fina ord i kommentarerna - ni är bäst hörni! <3

  SvaraRadera
 8. Asnajs! Borde själv göra nåt sånt men har ju inte tillgång till Repro längre.. Sjukt fula serier skulle det bli i början för min del men man har det ju för att se att man kommit nånvart! Mycket möjligt att man skulle kunna köpa en på SPX :P

  SvaraRadera
 9. Jag lär ju trycka en Börje och Klas limited edition hard cover edition innan SPX

  SvaraRadera
 10. Ja, grejen är väl iofs att iom att de är så dyra att trycka upp så kan jag rent ekonomiskt inte trycka upp så många, och alltså kanske inte ha med några på SPX - utan är det någon som vill ha ett ex så blir jag väldigt tacksam om de säger det, så jag kan trycka upplaga efter efterfrågan isf.

  Men, man kanske kan ha med något ex på SPX, och de som vill ha då kan skriva upp sig på en lista någonstans - ifall man gärna vill kolla i nånting innan man köper den :) Kul med så mkt intresse iaf! Tack igen :)

  Och Anders: jag hoppas fan att du är allvarlig nu ;) det vore fantastiskt!

  SvaraRadera