torsdag 23 december 2010

Stipendieutdelning med 7:e Oktober

Den tredje advent följde jag med Martin Piazzolla som skulle hämta ut stipendiet på 5000 kr som tilldelats 7:e Oktoberrörelsen till förmån för delfinansiering av tryckkostnaden.
Det var i samband med en julkonsert i Konserthuset i Gävle ceremonin ägde rum. Fem stipendiater, som alla tilldelats Gävle Kommuns ungdomsstipendier för ökat inflytade inom kultursektorn, kallades upp på scenen. Mycket pompa och ståt var det, och presentationen av Martin ("hans serier publicerats i ett flertal tidsskrifter och fanzine") gick inte av för hackor den heller. En liten pampig truddelutt av liveorkestern som satt precis bakom knöt ihop säcken.

En mycket kort, men väldigt storslagen liten ceremoni. Den gjorde att man blev ännu mer taggad att försöka göra ett så bra fanzine som möjligt!

Martin flankeras på scenen av fyra andra, lika glada, stipendiater.

Arbetet med den 7:e Oktober är satt i rullning, och vi tre som skall sätta samman det tryckfärdiga dokumentet har börjat. Tanken är att 7:e Oktober ska finnas att få tag i i februari 2011. Håll utkik framöver!

Annars önskar jag alla fina bloggläsare en riktigt God Jul!

3 kommentarer:

 1. Härligt, ni förtjänar stipendiet! Som sagt, jag har redan förhandsbokat ett exemplar, signerat av alla ^__^

  SvaraRadera
 2. Haha, du och dina signeringar ;) Du vet väl att signerade ex oftast är röda och endast säljs i ett exemplar för ett hutlöst högt pris, va...? ;)

  Men seriöst, tack! Och självklart har du ett sign ex bokat ;)

  SvaraRadera
 3. Riktigt skoj att det gick vägen, det förtjänar ni :)

  SvaraRadera