onsdag 17 november 2010

Att kåsera i bild

Det är vad vår uppgift består i just nu. Och jag gillar det, jävligt mycket till och med. Vår sjukskrivne lärare har kommit på en egen benämning för nämnda fenomen; Cartoonspalt. Och visst passar det ganska bra, även om många frågetecken uppstod från början när man läste kursplanen och såg att man skulle lära sig om cartoonspalt. Att det är ett eget påhittat begrepp förklarade saker och ting (tex varför ordet på google endast får 3 (!) träffar).

En av de enligt mitt eget tycke bästa cartoonspaltarna är Jan Berglin och jag beundrar verkligen hans arbete, och så det visar sig att karljäveln har sitt kontor på Högskolan i Gävle, till och med i samma hus som vi sitter i! Och inte en gång har han varit nere och tittat hur vi har det. Men tydligen ser han sig själv inte som någon tecknare, utan som en författare. Kanske har vi anledningen där.

Hursomhelst så har jag kåserat ihop en liten spalt som jag kallar för Gränslandet, och en av sidorna handlar litegranna om alla de fördomar man utsätts för på ett nytt ställe för när man kommer ifrån den bördiga västgötaslätten.

Utdrag ur Gränslandet (II).


Dessutom håller jag nu på med en lexigrafiuppgift gällande den perfekta koppen kaffe och ett litet hemligt projekt (värt att skriva, eller hur?).

8 kommentarer:

 1. Du glömde grisarna :)

  Bra Calle, förstår att du har det jobbigt i "storstaden" Gävle :)

  SvaraRadera
 2. Jag har inte glömt grisarna, det här är ju bara ett utdrag ;)

  SvaraRadera
 3. Ser mycket fram emot "Den perfekta koppen kaffe"! :D Jag kommer vara din hårdaste kritiker men förmodligen ditt största fan! Fick min nya kaffekvarn idag, icke hunnit prova ;D

  SvaraRadera
 4. Vad otroligt skont det ar att lasa sin blogg, det ar ju som att prata med dig! Alla formuleringar och funderingar ar exakt som du skulle sagt dem :) (ehh.. lite varning pa den har kommentaren kanske, men jag blev bara glad for det kandes som om vi pratade pa riktigt). Jag foljer med spanning dina serier och hur du har det! Stor kram!

  SvaraRadera
 5. Ser fram emot att läsa din cartoonspalt! :)

  SvaraRadera
 6. Efraim: Najs med egen kaffekvarn! Men jag vet inte om jag kommer publicera den perfekta koppen kaffe här tyvärr, det är bara en skissuppgift :/

  Martin: Tack, kul! :D Ska bli roligt att läsa dina sen också, nyfiken på vad du ska kåsera om :)

  Therese: Äh, vadå - jag blir bara glad! Jag vet att jag nog har ett väldigt talspråkigt sätt att skriva, roligt att det känns som att vi pratar :D Det får vi ta itu med sen när du kommer hem igen, saknar våra långa diskussioner :) kram tebax!

  SvaraRadera
 7. Jäkla stört att han inte har dykt upp :/ vi är ju också berättare! Kom igen Bergelin, vi hatar att teckna, vi lovar! Snälla hälsa på? :P

  Kul spalt :D Snygg stil! Är det stålstift?

  SvaraRadera
 8. Haha! Det kanske är sånt man får locka med :P

  Tack! Det är inte stålstift faktiskt, det är en jävla massa olika pennor bara ;)

  SvaraRadera