onsdag 29 februari 2012

Onsdagsmusik

Idag är det onsdag. Och visst måste man bara blogga på skottårsdagen?

Onsdag är också dagen då min bror Richard och hans kompis Johan lägger upp nya musiktips på sin veckoliga blogg Onsdagsmusik. Jag följer bloggen och får bra tips av den - och just idag har de kärlekstema med massa kramgoa låtar, så att säga!
Deras musikstilar skiljer sig lite åt, men knyts ändå ihop på något märkligt sätt som de knappt själva kan förklara. Gammalt och nytt möts i en skön korg, och det är nog ingen överdrift att säga att där finns åtminstone något för alla.

Jag har också passat på att göra lite fanart till bloggen - kanske min första sådan någonsin. Den är dock gjord förbannat snabbt, och mellan skisspassen på Överjaget. Den blå färgen är där för att bevara lite av bloggens headerkänsla.


Just nu verkar det också vara något fel på bloggers uppladdningsprocess, så här i skrivfönstret krymper och växer bilden oavbrutet i någon sorts ändlös loop. Så passande - det ser ut som den dansar till musiken.

tisdag 28 februari 2012

Bidrag klart!

Årets ansökan till Comic Royale har färigställts, och imorgon ska det lämnas in. Som tidigare nämnts är det min käre bror Richard som står för manuset, och jag för teckningarna. Och titeln är Human Cannonball.

Serien är bara på sju sidor, men jag tänkte att jag ändå kunde visa en sida här på bloggen, ur mitten på serien som ändå inte avslöjar för mycket. Nu hoppas vi bara att den kommer med.


Och nu är det bara att lägga i högsta växeln för att få klart Överjaget-serien, som går under arbetsnamnet Respit, i tid. Den blir dock, som vanligt, alltför lång.

måndag 13 februari 2012

Utomhuskampanj

God middag.

När jag avslutade Mopperprojektet så var sista uppgiften att konstruera ett förslag på en ny utomhuskampanj. Målsättningen var att den den skulle bli snyggare och mer informativ än den jag tidigare hånat för dess avsaknad av båda.

Sen dess har vi kommit en lång väg, och jag gjorde mitt bästa för att komma på någon bra idé. Jag valde att sätta scenariot under vatten, för att på ett naturligt sätt knyta Moppers oförklarade fisklogo till QR-koder och dem själva. Det var därför jag för ett par inlägg sen skissade på dykare.

Hursomhelst - den slutgiltiga bedömningen från Moppers sida var att det inte var riktigt vad de ville ha rent innehållsmässigt just nu, för att som de själva sa, jag inte fått någon ordentlig breifing av dom på området. De var åtminstone nöjda med den rent grafiskt. Jag tar tröst i det att jag i alla fall tycker att jag gjorde ett något bättre jobb på samma innehåll som den jag kritiserade. Tyvärr har Mopper (klyftigt nog) tagit bort den från sin blogg, så ni får helt enkelt tro mig på mitt ord när jag säger hur dålig den var. Johan Höjer och Andreas Forslund Persson kan intyga.

Men därför har jag möjlighet att visa upp mitt förslag här idag, för vad jag förstår kommer den inte hänga i några busskurer. Håll till godo!



Detaljbild ur mitt förslag på Mopperkampanj.
Detaljbild ur mitt förslag på Mopperkampanj.
Detaljbild ur mitt förslag på Mopperkampanj.