söndag 11 december 2011

Djupdykning

Jag gör en Hullingen och drar ordvitsar över titeln på inlägget. Den här är väl dock inte särskilt mycket att hänga i granen i jämförelse med Hullingen själv som idag stoltserar med "Söndra och härska på en härsken söndag". Man saknar dig, Erik.
Det är inte utan att man blir en aningens sentimental nu när det bara är veckor kvar på det extra halvåret på Serie- och bildberättarprogrammet. Ett andra uppbrott från kamrater hänger runt hörnet - och då saknar man folk som redan flugit sin kos ännu mer. Elena, Efraim, Olov, Rickard, Sara och alla ni andra som flyttat från stan men inte har bloggar - ni fattas mig.
Men några goa hjältar finns kvar, och några av oss försöker få till stånd att öppna en studio här i Gävle! Även om många är osäkra på framtiden, så vore en ateljé i Gävle (även om det bara blir ett halvår) hur fint som helst. Förhoppningsvis finns fler möjligheter rent tidsmässigt att ta tag i nämnda projekt efter jul när den värsta pressen lagt sig, och kursen tar slut i januari.


Nu finns ju som bekant ingen möjlighet att ytterligare förlänga tiden i den störtsköna bunkern, utan nu ska man ut i arbetslivet igen - eller plugga något annat. Jag fick precis reda på att jag kommit in på 30p Filosofi i Umeå (på distans), och det lutar väl åt att jag kommer läsa det. Filosofi har alltid intresserat mig, och det är också sådana serier jag helst vill göra.

Utöver det så är jag tillbaka i Gävle efter helgens besök på Västgötaslätten. Och idag har jag suttit och jobbat med mitt examensarbete som jag gör åt Mopper. Det tar på tiden, och det är mycket som ska hinnas med.

Bilderna i inlägget är skisser som klottrats ner idag, inför ett förslag på en kommande utomhuskampanj. Simma lugnt, vänner :)


5 kommentarer:

 1. En ateljé i Gävle låter helmysigt, tycker jag. Det var några i min klass som försökte få ihop till åtminstone ett delat boende i stan efter studierna tog slut, men det rann nog ut i sanden, tror jag.

  Lycka till, hur som helst - och jag måste säga att jag gillar dykarna. :D

  SvaraRadera
 2. Hej igen Calle (jag har svarat på min blogg ^^) Du hade en sån jääkla snygg affisch föregående inlägg, jag blev så taggad på Coriolis! Men ja, man kan ju se det som att du övar lite på dem innan det är dags för det riktiga gänget, höhö ;)
  Smaskiga astronauter också, särskilt den nerdersta har asjysst kroppsbyggnad och klädderna är asmysiga! Du gör så jäkla mycket bra just nu, inte minst Imaginarium där man verkligen ser hur du frossar i din riktigt egna smak och stil. Jag har inte hunnit läsa den än (vill verkligen ge den tid), men helsike vilket vackert arbete. Bravo säger jag bara!

  Och saknar dig med vet du. Vi får ordna ihop någonting! Det kan kännas som att man är bor så långt ifrån alla ibland men när alla lider av samma kompisabstinens så är en tågresa inte mycket. Vi ses när det lugnat ner sig lite! :)

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket Calle! Lite märkligt med tanke på att det är tuschmomentet som jag bävar mest för och känner mig osäkrast på.

  Jag gillar det jag har sett av dig också! Som du säkert förstår av det jag själv gör så är jag förtjust i ett lite friare sätt att teckna och det känns som om du också delar den uppfattningen i ditt sätt att arbeta.

  SvaraRadera
 4. Anna: Tack, och ja, jag hoppas på att det här inte rinner ut i sanden! Det skulle göra mig ledsen - men tyvärr finns ju risken, det är ju ändå serietecknare vi pratar om :P hur många saker av alla idéer gör vi färdigt i livet, liksom?

  Olov: Tack så hemskt mycket för alla vänliga ord! Och kul att du gillar affischen! Roligt att den eggar till spel :D Och jävlar vad gärna jag vill köra med er också! Måste bli av sen så fort som möjligt 2012 som du säger, när allt lugnat ner sig lite :)

  Robin: Är det så? Jag tycker du är skitbra på tusch, fast iofs kanske du är ännu bättre på blyerts.
  Visst förstår jag att det är så det ligger till - det är mycket din fria stil som tilltalar mig, och jag gillar ju själv att teckna så :) fram för mer slask (eller vad man ska säga)!

  SvaraRadera
 5. Snygga bilder, men glöm inte att måla dit luft-slangen!

  SvaraRadera