torsdag 1 september 2011

Man tager vad man haver + 1 fråga

Hade inget papper i ateljén (eller plats heller, för den i delen) - men jag lyckades hitta en liten naggad bit kartong att klottra på. Jag har också Gustav Evert Eriksson att tacka för den smakfulla pratbubblan som plötsligt bara fanns där.

Nu kanske jag lät en smula för nedgången, så vi gaskar upp oss! Men nog är det svårt med vissa förändringar, och när högskolan tyvärr inte kan erbjuda fast plats åt en längre trots att man fortsätter att gå där.

Men! Jag har en liten fråga till er bloggläsare också. Jag har gått och funderat litegrann på om jag ibland skulle "recensera" fanzine här på bloggen. Varför jag har tänkt på det är väl att jag själv tycker det är väldigt roligt att läsa vad någon annan tycker om serierna jag ritat - även om det inte är någonting bra, och även om det är någon helt "obetydlig" människa som uttalar sig. Alla serietecknare som gör fanzine gör ju det för att få uppmärksamhet, eller hur? Dessutom är det roligt att recensera.
Det som talar lite emot är att jag inte vill att det ska verka som att jag sätter mig över någon - att jag anser mig själv vara bättre än de jag i så fall skulle recensera, i och med att mina nära vänner och säkerligen också bloggföljare, gör fanzine. Jag anser mig inte på något sätt vara bättre än de jag i så fall skulle skriva om, snarare tvärtom. Men jag kan tänka mig att det för vissa kanske skulle kunna kännas en smula avigt.

Men hur skulle ni känna om en sån sak? Skulle just du känna att det vore konstigt om jag sa några ord om ditt fanzine? Och hur känner du i övrigt?

Svara gärna med en liten kommentar är ni snälla, det vore skönt att höra lite åsikter.

5 kommentarer:

 1. Hittills verkar det ju i alla fall vara ganska tomt i ateljén längst in. Vi har bara varit typ tre som suttit där idag. Men jag förstår att det inte är samma sak om man inte får ha en egen plats.

  Jag tycker det låter som en kul idé att recensera fanzine, läser gärna dina recensioner! Precis som du så gillar väl de flesta andra att få kommentarer och åsikter om det man ritat. :-)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det låter som en toppen-idé! Du skriver och formulerar dig väldigt bra och har gjort flera inlägg som varit på pricken, som lockat folk till diskussion och att uttrycka åsikter. När jag först läste det tänkte jag aldrig tanken på att du satte dig över någon, jag tänkte snarare att det skulle vara modigt och sjysst av dig mot andra skapare att recensera deras berättelser. Jag skulle tycka det vore intressant, och folk kommer hitta dig och varandra. Jag tycker kör helt enkelt!

  SvaraRadera
 3. Med tanke på att du är en av de mer vettiga människorna i världen så säger jag bara: kör bara kör Calle!
  Du är alldeles för ödmjuk ibland så det skulle vara en ära att bli sågad av dig.

  SvaraRadera
 4. Sv: Oj, tack vad roligt att höra. Jag antar att jag arbetar ganska målmedvetet, färgläggningen är min favoritdel så jag stressar kanske fram till det onödigt fort ibland (och så har jag haft mkt tid nu dagarna innan skolan börjat), ser ofta saker i efterhand som jag kunde ha gjort annorlunda. Men roligt om du tycker det ser genomarbetat ut. Små detaljer är intressant tycker jag, avskalat funkar inte för mig.

  Jo, just det, jag var där när han kom och flyttade ljusborden. De borde ju beställa några fler tycker jag. Ni 2,5:or är ju lika mycket studerande som vi är.

  Ser fram emot recensionerna!

  SvaraRadera
 5. Alltså, verkligen, TACK hörni för orden! Ni gör mig väldigt glad! :) I och med det (och att jag inte hört några invändningar) så gör jag väl så att jag börjar lite smått :)

  Återigen, tack som faen för att ni tog er tid att skriva!

  SvaraRadera