fredag 22 april 2011

Min bror ställer ut i Kalmar!

Ett par dagar under den gångna veckan åkte jag ner till min bror som studerar konst på Ölands Folkhögskola, och kikade på utställningen Namn Ålder Kön som han och hans klass håller på Kalmar Konstmuseum. Och det var riktigt bra alltihopa, och jag blev mäkta imponerad.


Min bror ställer ut verket Jag låter en civilingenjörsstuderande ta min plats på konstskola i en vecka som han presenterade med fotografier, dagbokssidor, ett påbörjat konstverk av personen som tog hans plats och en film om det hela.

Richards utställning på Kalmar Konstmuseum.
Richards beskrivning av konstverket:
Jag lät min vän Johan, som studerar till civilingenjör i industriell ekonomi vid Linköpings Universitet, ta min plats på Ölands Konstskola i en vecka. Johan bar mina kläder, mina glasögon och arbetade i min ateljé. Han hade också min mobiltelefon och bar ofta en dold kamera. Jag befann mig utomlands under veckan. Efter 3,5 dagar stoppade skolan projektet.

Speciellt kul är det i slutet av filmen att se Richards redovisning inför klassen som han gjorde via en film och Johan som var på plats och se hur han diskuterar om vad det är som definierar en person. Trots att Johan sa sig vara Richard så accepterade omgivningen honom inte som det, utan definierade istället honom som något inkräktande.

Annars var det mäkta kul att träffa min bror igen, och dessutom få ta del av det fräna landskapet på Öland. Kolla in min brors galleri, tycker jag! Nu är sidan inte uppdaterad på ett tag - men vi jobbar tillsammans på att få igång en bättre hemsida för hans konst.

Jag och brorsan kutar omkring på Alvaret (Öländska stäppen)
 I övrigt har jag fortsatt jobba med Jaget, och allting verkar gå enligt planerna. Mina kära kollegor Martin och Rickard jobbar på för fullt de också, och det känns som att det kommer bli ett riktigt fräsigt fanzine. Vi har också fått in förordet från herr Oswald Atta, och det fick mig nästan att rodna.

Och det verkar som att antologin 7:e Oktober kommer att dyka upp från tryckeriet någon gång nästa vecka! Fantastiska nyheter! Kolla in det här inlägget för mer information om serieboken! Gilla oss på Facebook!

Jag har också gjort en logotyp till ett visst event som varje åt utlyser en logotävling - men tyvärr kan jag inte visa den här (av ganska självklara skäl).

Nu är det också dags att återgå till projektarbetet och allt vad det innebär. Man får bara hoppas att man hinner färdigt i tid. Glad påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar