måndag 18 april 2011

Jaget-serien klar!


Jag har precis lagt den sista linjen tusch på min Jaget-serie! Och det känns fantastiskt bra att äntligen vara klar. Serien är som tidigare nämnts en direkt uppföljare på Rickard Fornstedts Pythagoras: Den förste lärjungen. Jag vet inte om jag avslöjat det tidigare, men uppföljaren heter Pythagoras: Den andre lärjungen. Och liksom herr Fornstedt gjorde inför skapandet av sin serie har jag researchat en hel del vad gäller Pythagoras och så, visar det sig, delar jag och Fornstedt lite samma fascination för matematik. Men... egentligen består serien mest av annat. Den som läser får se vad.

Hursomhelst är den 26 sidor lång och kommer att finnas publicerad i Jaget (som för övrigt verkar bli åtminstone dubbelt så saftig som föregångaren), som släpps lagom till Small Press Expo 11 (se countdown i sidhuvudet).
Vi i Detetgänget har annars jobbat vidare på själva publikationen, och börjat på en framsida, baksidestext och kontaktat en viss Oswald Atta för att skriva förord. Dessutom planerar vi en nyutgåva av Detet, för folk som inte lyckats få tag i ett exemplar än. Utgåvan kommer få en liten ansiktslyftning, men i övrigt vara samma gamla härliga, av kritiker utdömda Detet.

För övrigt; Jippie, det första inlägget på bloggen i hela april! Fram för mer aktivt bloggande världen över.

3 kommentarer:

 1. Gah! 26 sidor??? Stenhårt jobbat! :) Ser riktigt göttigt ut med alla härliga sidor upplagda på bordet. Det är inte schyst, man vill ju läsa och bläddra!

  Eller vad fan säger jag, fan vad dåligt!! ner med jaget! upp med kiosken! Eller omkull med kiosken och upp med jaget! ÖÖHHHH SM GUUULD!

  SvaraRadera
 2. YEAAAAH, way-2-go, Calle Chameleon! :D
  När landar du i Gefleborg igen? :)

  SvaraRadera
 3. Olov: Haha, härligt! XD Snyggt formulerat där hörrudu ;) Ja, det är fan najs att ni också ska göra en uppföljare nu - det blir roligare så! :D

  Erik: TII-EAACK, mister Malm! Hade tänkt att komma tillbaka idag jag, men upptäcker att de flesta andra tänkte dra hem över påsk så då stannar jag hemma och dyker upp på måndag eller så :)

  SvaraRadera