måndag 23 april 2012

Senaste nytt från tryckfabriken

Den senaste tiden har jag agerat någon sorts tryckeri-hubb, och förra veckan tryckte jag upp Erik Malms två senaste mästerverk Höst och Hjärnmalm. Idag har jag varit och pressat pressarna lite mer, och nu ligger äntligen Överjaget på tryck. Dessutom bad Rickard Fornstedt mig att trycka hans fanzine "Palmeaffären.se" - som var hans slutarbete på Serie- och Bild, och som utöver det genererat honom ett stipendium! Det är med andra ord riktigt bra.

Jag råkade också trycka mitt eget fanzine, "Ökad Minskning" som kommer att finnas på vårt under SIS (tidigare SPX) som går av stapeln nu till helgen!


Ökad Minskning kommer förutom att innehålla historien om den gamla faxen, bland annat bjuda läsaren på lite andra seriekonstigheter som det här;


öppna brev adresserade till svår Stat;


...och lite sånt här:


11 kommentarer:

 1. Fanken va coolt att kombinera allsköns prosa och utsvävningar med lite serier! Lite som Gaiman-samlingen jag har med både noveller, lyrik och nonsens.
  Jag inser att vi kommer att ha en förbannad bredd på vårt bord - rent fysiskt vete fan, men alltså utbudet! Känns som att vi täcker in allt ifrån sci-fi till Galago-satir, eller hur?

  All cred återigen till att du agerar tryckeri-Atlas åt oss slashasar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är väldigt förtjust i både kollage, text och textkonst så det kändes bara naturligt :) Det blir lite spretigt förstås, men förhoppningsvis känner man ändå någon sorts röd tråd.

   Hehe, ja det blir rättså mycket smått och gott på bordet blir det ju faktiskt! Idag ska det tryckas lite Män-över-bord-posters också :)

   Radera
 2. Grymt Calle! Måste ha!

  SvaraRadera
 3. Sv: Jo, han i hörnet bryter ju av det annars ganska trevliga temat, hehe.

  SPX kommer bli dyyyrt med så mycket fina grejer :-D

  SvaraRadera
 4. Den var sjukt rolig! Jag diggar den skarpt! =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Jenny! :D Fan vad roligt - man är så osäker på om saker blir roliga när man själv sitter o gör dom :) tack!

   Radera
 5. Men vi som agerar Småbarnsföräldear i GBG och inte kunde ta oss till sthlm... Hur ska vi kunna köpa ditt fanzine?

  :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Coffe! Självklart kan vi när logistikproblem uppkommer ta hjälp av Posten! Skicka ett mejl till calle.krantz@hotmail.com med din adress, så får du mitt kontonr, och så skickar jag iväg ett fanzine!

   Kul att du är intresserad! :D

   Radera
 6. SÅ underbara! Du har en så skön ton! Det grämer mig att jag glömde att köpa ökad minskning trots att den låg mitt framför näsan hela Festivalhelgen...måsta ha tag i den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Tack! Men självklart ordnar vi ju det, Rickard! Just det - kom på nu att vi kanske borde höras om imorgon, om jag ska svänga förbi uppsala på vägen mot stockholm? :)

   Radera