onsdag 25 maj 2011

Slutspurt

Bloggen har gått från magert aktiv till nästan inaktiv på senaste tiden, men det har ju sin förklaring. Nu är det slutspurt på projektarbetet, och för vissa är det också de två sista veckorna på utbildningen. Det är ganska jobbigt att tänka på, att behöva skiljas från nära vänner. Men med ett gott nätverkande och mycket kraft får man se till att man håller kontakten!

Jag sliter som en liten blå för att bli färdig med mitt text/serieprojekt A Priori. Har ju haft ett antal setbacks längs vägen, med diverse tvivel, datatjall och handledsinflammationer - så det finns en del att ta igen. Och kanske, kanske hinner jag färdigt.
Tänkte visa ett par sidor helt tagna ur kontext för att undvika spoilers. De här är tagna ur första akten i historien, som utspelar sig i fem akter + prolog, alla med olika färgskalor. Färgerna blir lite uppmuppade här pga att man är tvungen att använda jpeg, gif eller png här, och de formaten pajar färgen litegrann. Men ungefär så här blir det:Nu är det bara att kämpa, kämpa, kämpaaa!

8 kommentarer:

 1. Nämen va fan! :D
  Skuggor,
  färg,
  perspektiv,
  Frank Zappa-anden,
  och typsnittet
  BLOWS MY MIND! :D
  Calle CHameleon, det här är v-a-s-s-t!

  SvaraRadera
 2. Det här ser riktigt lovande ut! Färgskalan känns som den är nytänkande och passar med storyn. Känns som att färgerna hjälper till att berätta storyn genom att skilja karaktärer från bakgrunden och varandra typ. Manuset känns genomarbetat, även om det kanske krävs mer läsning för en bättre helhetsbild, men som sagt det verkar mycket lovande! Ska jag anmärka på något så är pojkens anatomi på första sidan lite skum, men som sagt så gör färgerna att man ändå snabbt får en uppfattning om karaktärerna.

  SvaraRadera
 3. Vad roligt calle! Jag vill se mer! Du verkar vara duktig på berättelser, ska bli riktig kul att läsa! kram

  SvaraRadera
 4. Tack hörni, vad roligt att det funkar! Och jag är faktiskt medveten om pojkens anatomi, han har typ världens längsta hals! Eller ingen hals alls, beroende på hur man ser det ;P Orkar jag kommer jag ändra det, orkar jag inte så... ja, skitsamma. Men tack för bra kritik hörni!

  SvaraRadera
 5. Tack! Det blev en hel del lek med rutramarna... :-P

  Kul med färg hördudu! Ser bra ut.

  SvaraRadera
 6. Fan vad coolt! har missat detta inlägg i bloggen. Ser fram emot att läsa allt sen, kommer det att publiceras någonstans? typ ett fanzine? Annars får du lov att skicka digitala bilder till mig ;)

  /din bror!

  SvaraRadera
 7. Tack Malin och Richard! Tanken från början var väl att jag skulle skicka in de här första 20 sidorna till ett förlag för att se om de var intresserade - men jag vet inte om jag är tillräckligt nöjd för det. Storyn är bra, men jag tycker jag kunde gjort bättre bilder om jag haft mer tid. Det har varit kul att experimentera dock, med färger och liknande, och jag har lärt mig mycket. Men Jag kan skicka dig pdf:en som jag ska lämna in nästa vecka om du vill läsa det i sin helhet ^_^ Kul att du gillar't!

  SvaraRadera
 8. Vad roligt, och vad glad jag blir! :-)

  SvaraRadera