onsdag 5 september 2012

Kriget fortsätter

Del II av "Ska vi leka krig?" i Eviggeten.


Det är faktiskt förpillat roligt att rita getter.

5 kommentarer:

 1. Hahaha! Fantastiskt! Jag har funderat på det där köpet också. Det finns ju inget försvar att tala om längre. Det finns varken flygbaser eller flygtekniker som kommer kunna underhålla alla dessa plan. Det är lika bra att outsouca allt, precis som du säger. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kul att du håller med - nu är ju inte jag någon finansminister direkt, men känns det hela verkligen så genomtänkt? Om man inte är krigshetsare eller bara allmänt skitparanoid har jag svårt att se hur man skulle kunna se NÅGOT positivt komma ur det här.

   Radera
  2. Visst, det blir väl så att staten "köper". Men handlar det inte egentligen om att de bara skjuter in pengar i en verksamhet? (som ett statligt bidrag)Det i sig boostar väl tillväxten för det företaget, och dess underleverantörer, en liten stund. Men sen står vi där med en massa förfallande plan till ingen nytta. Kan man inte lägga pengarna på något annat, (läs:ungdomsarbetslösheten) som skulle gagna fler människor, än bara krigsindustrin?

   Radera
  3. Jovisst. Staten betalar ju med skatten från medborgarna - men pengar är ju pengar, så visst är det väl kul för saab & co. Men som du säger - det finns risk för att man lika gärna kunde köpa godisautomater för 90 miljarder, pengarna skulle vara borta och ingen skulle vara gladare för det (förutom det tillverkande företaget).
   Jag antar att det är lättare att skeppa in pengar i sådant som direkt inte ses som ett bidrag, för sådant är ju blå regering relativt emot. Men visst skulle man kanske kunna tänka sig ett lagom bidrag till arbetsgivare om de anställde ett visst antal ungdomar tex? Eller så kunde man lägga lite av pengarna på kultur, men DET kommer ju aldrig hända.

   Radera