tisdag 23 augusti 2011

Alonaut

En serie från 2009 som publicerades i Comic Royale #4. Den är inte direkt det snyggaste man sett, men det skiter jag i. Det är ju två år sen den gjordes, och då jag var fortfarande ganska osäker på mitt tecknande.








måndag 15 augusti 2011

Ryttaren fortsatte springa

I höstas gick jag en kurs i animering i Flash, där examensuppgiften var en lång, sammanhängande film på minst 30 sek. Det blev aldrig riktigt av att jag visade den, dels för att blogger inte riktigt tycker om .swf-filer, och dels för att jag då inte orkade konvertera filerna och fixa och dona. För, skulle det visa sig, det finns inte jättemånga bra swf-to-avi-converters, men jag fick ett tips om ett litet program som hette iWisoft som dock inte riktigt uppfyller alla önskningar. Visst, det gör om filerna till .avi, men är det inkapabelt att sätta ihop fler än en till samma fil. Dessutom sätter den en blå stämpel uppe i vänstra hörnet för att visa världen hur bra deras program är. När jag upptäckte det la jag ner det hela.



Men, tiden går och man blir mindre knusslig med sånt. Jag kom på att jag har ett förträffligt program som heter VirtualDub (seriöst, skitbra program) som kan sätta ihop filer. Så, jag gjorde det.

Och det var den långa och hemskt onödiga historien om varför inte flashstorverket på hela 01:28 (min) I Hung my Head dykt upp på bloggen tidigare. Filmen innehåller förutom hämningslöst skyfflande med Johnny Cashs (eller Stings kanske) lyrik, också ett brutalt mördande av regregerad häst. Känsliga tittare varnas. Ignorera den blå stämpeln i vänstra hörnet.


lördag 13 augusti 2011

Satir

I kölvattnet av Svenskt Näringslivs utspel om s.k. "hobbykurser" och regeringens fas 3-vansinne kom jag att tänka på den politiska satir jag skapade för ett par år sedan. Uppgiften var i att i kursen Grafisk Formgivning skapa en grafisk profil åt ett påhittat företag, vilket jag antagligen tog på för stort allvar.

Resultatet var SAE, Statliga ArbetsavskaffningsEnheten, och jag tänkte visa ett utdrag ur den grafiska profilen här på bloggen.

Vår logotyp består av en gul, tudelad pyramid med en pil i topp, en stiliserad bild av en hand låst i en gillande gest samt förkortningen av namnet på vår enhet, Statliga ArbetsavskaffningensEnheten, SAE.
Pyramiden med den uppåtpekande pilen symboliserar det framtidssverige vi hoppas och tror kommer att bli verklighet och som vi vill vara med och bidra till. Ett samhälle där ett fåtal utvalda lever bättre och vars ord väger tyngre än den stora massan. Pyramiden pekar mot en sådan utveckling och handen förtydligar att det är rätt riktning att gå åt. Den valda färgen symboliserar värme, intelligens och särsamhälle.


"SAE, Statliga Arbetsavskaffningsenheten, är ett statligt organ initierat i syfte att bevara Sveriges ekonomiska hälsa och välstånd. Landet har under en längre tid lett stora förluster vad gäller finanser och likviditet. Socialistiska idéer och styren har ledit fram till såväl minskningar av samhällsklyftor som en ökning av ungdomar inom den offentliga och privata sektorn. Med så många oerfarna unga på den svenska arbetsmarknaden, vars löner skulle kunna räknas som regelrätta stölder av högre uppsattas inkomster, och en statsskuld på över en biljon svenska kronor insåg regeringen att något var tvunget att hända. Det var så idéen till SAE föddes.

Nyligen visade en undersökning från Statistiska Centralbyrån att över en miljon arbeten i välfärdssamhället Sverige är onödiga. Nog är det väl med en minskad arbetslöshet, men när det rör sig om låtsasjobb och tillika påhittade arbeten för att få folk i sysselsättning, lider inte bara de som redan har ett jobb, utan även Sverige som enskilt land. Pengar som skulle kunna gå till en vidareutveckling av redan säkert statuerade förmögenheter försvinner nu istället ned i fickor där de inte gör någon nytta för samhället, utan snarare försvinner ut lika fort igen. Tar man hand om pengarna så tar man hand om samhället!

För att Sverige internationellt sett inte skall betraktas som något låglöneland, eller som ett andra Kuba, har regeringen kommit med lösningen. Statliga Arbetsavskaffningsenheten fungerar som ett statligt finansierat företag, som arbetsgivare för en liten ersättning kan använda sig av för att uppvisa och kontrollera jobbspillet på sin arbetsplats och på sikt rationalisera, effektivisera och öka tillväxten för det egna företaget.

Det SAE gör att skicka ut en trupp människor som kontrollerar vilket, eller vilka, arbeten på den angivna arbetsplatsen som är onödiga. SAE förser sedan arbetsgivaren med ett intyg som ger denne ett justitiemässigt legitimt skäl att, om denne känner det nödvändigt, entlediga nämnda parter från arbetssysselsättning.

Philip af Silfverstolpe, projektledare och inspiratör
SAE lyder direkt under finansutskottet och har alltså finansministern som högsta överordnad, bortsett från statsministern själv. Ledaren för SAE-projektet heter Philip af Silfverstolpe som här i några korta ord förklarar vad SAE går ut på: ”Vi jobbar för att återställa Sveriges status som en av världens främsta välfärdsstater, och för att åstadkomma detta behöver vi se till att Sveriges toppskikt bevaras, deras ekonomiska beskaffenheter tryggas och utökas, samt att samhällsklyftorna ökas. Jag tror ingen säger emot mig när jag säger att ingen sysselsättning alls är bättre än en låtsassysselsättning!”    



Vi skulle också ordna ett antal profilprodukter med företagets logotyp på åt företaget.

Flagga

SAE är mer än ett statligt organ, och mycket mer än ett simpelt derekryteringsföretag. Vi tror att SAE kommer att förändra världen såsom vi ser på den idag, och därför är det viktigt att sprida sitt budskap över världen. Och vad passar då bättre än att sätta logotypen på den Svenska Flaggan? När propositionen först lades fram i riksdagen slutade
voteringen med ett rungande ja för en svensk modifierad flagga. Än så länge ser Sveriges officiella fana ut som vi är vana vid att den ser ut - men vår förhoppning är att vårt land i framtiden kommer att vilja acceptera den nya fanan som den officiella landssymbolen. 

Flaggan kommer att kunna köpas från alla flaggåterförsäljare eller direkt av oss på Rosenbad. Storlekarna kommer att variera mellan 1,5 m och 4,8 m vilket innebär att den passar på samtliga av Sveriges flaggstänger. Priserna varierar mellan 449 SEK och 999 SEK. Sprid budskapet och gör samhället en tjänst! Alla inkomster går oavkortat till lönehöjningar av styrelsemedlemmar. 



Pulpet


Något annat vi i SAE satsat på för att bredda omfånget från våra intressenter är att köpa in oss i pulpettillverkande företag. Normalt visas på talarstolen vid ett tal någonting som personen som håller talet i fråga förknippas med, men undersökningar har visat att människor i största allmänhet struntar i vad som egentligen syns på pulpeten - så vår vision är att alla talarstolar tillslut ska täckas av vårat emblem. Även om folk direkt struntar i innebörden går buskapet indirekt in och lagras i det undermedvetna och bidrar till SAE:s igenkänning och spridning.
 
I första hand kommer pulpeterna att säljas av vår marknadsavdelning, men efter årsskiftet så kommer möbelfirmor såsom exempelvis Mio att inneha åtminstone en pulpetsort i sitt sortiment. Eftersom pulpeter i allmänhet varierar i storlek och färg så varierar också utformningen och placering av logotypen. Alla egentillverkade pulpeter måste enhälligt godkännas av enheten.




Mugg

Muggen finns ej till försäljning utan fungerar istället som avskedsgåva till sparkade medarbetare, som ett minne.  Koppen får ej heller tillverkas av utomstående part, utan endast av vår marknasavdelning. Logotypen placeras enskilt centrerat på den vita muggsidan, strax till vänster om örat. 

onsdag 10 augusti 2011

Första sidorna från 03:51

Emellan jobbpassen försöker jag hinna med att teckna litegranna på det gemensamma projektet 03:51 som ska fungera som spirituell syster till förra årets antologi 7 Oktober. Konceptet är liknande, med lite twists, och vi fortsätter att göra serier efter samma premisser.

Här kommer de tre första sidorna ur serien jag håller på med, dock får ni bara se text på den första sidan - annars blir det för mycket spoiler, och sånt vill vi ju inte ha. Nåja, hursomhelst - här är dom:




söndag 7 augusti 2011

Mopper

Jag åker mycket buss för att ta mig till jobbet nu under sommaren - och i varenda jävla busskur finns det en reklamskylt från mopper. De är inte bara skitfula, de är också helt oförståeliga. Reklamskylten i bilden nedan är autentisk, även om den nu bytts ut mot en variant som tagit bort de sista raderna och ersatt med "och se vad som händer".



Kanske blev folk förbannade. Vore ju inte helt otroligt.