måndag 15 augusti 2011

Ryttaren fortsatte springa

I höstas gick jag en kurs i animering i Flash, där examensuppgiften var en lång, sammanhängande film på minst 30 sek. Det blev aldrig riktigt av att jag visade den, dels för att blogger inte riktigt tycker om .swf-filer, och dels för att jag då inte orkade konvertera filerna och fixa och dona. För, skulle det visa sig, det finns inte jättemånga bra swf-to-avi-converters, men jag fick ett tips om ett litet program som hette iWisoft som dock inte riktigt uppfyller alla önskningar. Visst, det gör om filerna till .avi, men är det inkapabelt att sätta ihop fler än en till samma fil. Dessutom sätter den en blå stämpel uppe i vänstra hörnet för att visa världen hur bra deras program är. När jag upptäckte det la jag ner det hela.Men, tiden går och man blir mindre knusslig med sånt. Jag kom på att jag har ett förträffligt program som heter VirtualDub (seriöst, skitbra program) som kan sätta ihop filer. Så, jag gjorde det.

Och det var den långa och hemskt onödiga historien om varför inte flashstorverket på hela 01:28 (min) I Hung my Head dykt upp på bloggen tidigare. Filmen innehåller förutom hämningslöst skyfflande med Johnny Cashs (eller Stings kanske) lyrik, också ett brutalt mördande av regregerad häst. Känsliga tittare varnas. Ignorera den blå stämpeln i vänstra hörnet.


6 kommentarer:

 1. Så bra! :D Snyggt med stövlarna i början och slutet, har inte tänkt på det tidigare. känner inte riktigt igen hästens gångart dock. Är det tölt månne? ;) Läckert animerat iaf.

  SvaraRadera
 2. Härligt Calle! :D

  SvaraRadera
 3. Gillar känslan i hela filmen, den känns mycket mer sammanhängande än vad min gjorde hehe :P Vet inte om det är fusk eller bara god smak att använda Johnny Cash men det passar!

  SvaraRadera
 4. Nu är jag uppdaterad! :) Hoppas allt är bra med er. Själv sitter jag på ett cafe i Thuire i Franrike och har det bra. Igor kommer om några dagar och det ska bli kul att vara tillsammans igen. Kram

  SvaraRadera
 5. Har förresten lagt till dig i min nya länklista nu, på tiden att jag skaffade en för att promota lite vänner :)

  SvaraRadera
 6. Martin: Haha XD Om jag någon gång ser en häst tölta sådär så ringer jag veterinären ;) Men tack! :D

  Anonym: Tack, Anonym!

  Efraim: Hehe, jag skulle säga att det är både lite fusk och god smak ;) Men jag ville ju bygga hela filmen runt en tramsgrej och och Rickard kom på i gamla bildsalen, så det fick bli så :P Kul att du gillar den hursomhelst, och tack för att jag får stå på din nya länklista! :)

  Therese: Göttigt att allt är väl o att du o Igor får vara tillsammans snart igen! Kul att du verkar ha läst det mesta också, blir glad för dina kommentarer :) Tyckte du om filmen? :) Jag läser din blogg med, intressant att veta hur det går för er :) Modigt att dra iväg till Frankrike sådär, hoppas det går fint! Kram

  SvaraRadera