söndag 12 juni 2011

Första konceptskisserna för nya antologin

Mitt emellan flytt och jobb så hinner man ibland med lite streck också. Jag har nu på allvar satt igång arbetet med serien till den nya antologin, som ska bli 7:e Oktobers spirituella syster. Har ritat konceptskisser på de tre huvudkaraktärerna och lade en skitsnabb tuschning på.



Manuset börjar så smått att knytas ihop, och jag börjar få kläm på vad det är jag vill berätta. Den kommer antagligen tituleras "Imaginarium" när den är färdig.

fredag 10 juni 2011

Ett avslut och en ny början

Ibland känns det hårt med avslut, och så är det den här gången. Nu i veckan har vi avslutat våra studier på Serie- och Bildberättarprogrammet och vi i klassen har sagt farväl (eller nej; på återseende) till varann. Det är hårt, men med en sådan här fantastisk klass så funkar det inte att bara klippa banden. Några av oss ska ju dessutom gå ett extra halvår, och resten får man se till att hålla kontakten med ändå! Det har varit två fantastiska år, och jag är så glad att jag fått träffa och lära känna er alla. Tack <3

Projektarbetena är också inlämnade och klara, och vi har haft en mysig redovisning. Kalaskul att se vad alla jobbat med, för - omedvetet eller medvetet - har många hållit sig lite på sin egen kant det här halvåret och inte visat jättemycket av processen. Till redovisningen hade jag tillverkat en liten småkorkad trailer för mitt projektarbete, som man kan titta på nedan om man vill. Kvaliteten kan vara en aningens kass, för jag har varit tvungen att komprimera den ganska rejält för att kunna ladda upp den här.



Annars blickar vi framåt! Det händer mycket framöver trots att skolan tagit slut. Jag ska flytta ihop med flickvännen igen, börja sommarjobba, åka på bröllop och såklart fortsätta rita. Jag kan officiellt avslöja att den prisvinnande antologin 7:e Oktober får uppföljare! Kugghjulen är redan satta i rullning, och jag tror resultatet kan komma överträffa föregångaren. Men i första hand gör vi arbetet med en andra antologi som en hjälp för oss allihop att hålla kontakten och helt utan ambitioner. Håll utkik framöver på bloggen och på mina vänners bloggar (kolla länklistan) för fräsiga uppdateringar angående en andra seriebok!

Som avslutning skulle jag också vilja säga välkommen till Gävle till höstens nya Serie- och Bildettor! Jag hoppas (och kan nästan garantera) att de flesta av er kommer trivas mycket bra och få två väldigt roliga år! Är det så att man hittat min blogg den vägen och vill fråga något om programmet, så får man gärna göra det. Annars hoppas jag att ni allihop har en riktigt bra sommar! Vi ses och hörs.